Eerste maanden kozirunnen

Ondertussen zijn we een kleine 2 maand ver en hebben we onze start absoluut niet gemist! Met een mooie groep en reeds 35 officiële leden wordt er wekelijks 3x gelopen. Het valt op dat op dinsdag en donderdag de loopkriebels het meest aanwezig zijn maar ook op zondag is er veel enthousiasme en sportplezier.

Onze start-to-run groep is goed gevorderd in het programma en waar de trainingen rustig gestart waren begint het nu week na week intensiever te worden. Er wordt reeds 4 minuten gelopen en 1 minuut gewandeld. Het mag gezegd zijn dat de start-to-runners een hechte groep geworden zijn met veel ambitie!

Ook onze eerste jogging was een feit. We waren talrijk aanwezig op Volpenswege Jogging (op 15/09) waar er bewust en onbewust al mooie posities in het klassement werden gelopen. Deze jogging was voorzien van één lus van 3km welke 1,2,3 of 4 keer kon worden afgelegd. (respectievelijk 3-6-9 of 12km). We namen deel in de afstanden 6 en 12km. De meeste leden kozen voor een rustige 6km. De gevorderden kozen voor 12km waar zij een 4de en de 5de stek wisten te bemachtigen.

De joggers lopen momenteel in twee groepen. Een groep aan een tempo van 6:30 met, indien nodig, kortere afstand of tragere snelheid en een groep met een tempo van 6:00 of sneller met daarin een vrijblijvende training. Na de warm-up kan vrijblijvend een training gecombineerd worden. Korte of lange intervallen, heuveltraining met als bedoeling het lichaam te prikkelen. Op deze manier verbeteren we onze weerstand en scherpen we de conditie aan.

Het weer was zeer gunstig gedurende de eerste maanden. Het is donker maar we gaan steeds goed verlicht op pad. Het alom bekende motto “Winter miles, Summer smiles” zal het effect niet missen en wij kijken alvast uit naar het voorjaar met als belangrijkste doel onze start-to-runners te laten doorstromen naar de volgende groep.