Startweek

Onze startweek was een succes! Eerst en vooral hadden we het weer mee. Onder een mooie avondzon brachten wij 45 geïntresseerden samen op het kick-off event. Er was veel interesse bij de start-to-runners maar er waren eveneens ook ervaren joggers als gevorderden.

Tijdens onze allereerste kennismakingsloop werd gekozen voor de standaard “Linde72 route”. Deze route met totale afstand 7.2 km was ideaal om gezellig een uurtje met elkaar op pad te gaan en elkaar beter te leren kennen.

Al snel werd duidelijk dat de basissnelheid van 9.5 km/u te hoog lag voor een groepje joggers. Het was dan ook een goede beslissing om met deze subgroep te vertragen en enkele joggers vooraan te zetten om de tempowijziging aan te geven.

Daarnaast ging onze start-to-run groep apart op pad onder de deskundige begeleiding van Tom. Er werd gekozen om aan de absolute basis te starten (1 min lopen/1 min wandelen). Dit om er voor te zorgen dat er niemand een te zware inspanning zou leveren. Wij konden namelijk niet op voorhand inschatten wie reeds welke conditie had en dan is het altijd beter om iets trager te lopen dan iets te snel. Deze tragere loopjes brengen doorgaans ook meer bij aan de basisconditie!

In samenwerking met de personal coaching van Improve Lievegem werd een 12 weken start-to-run groepsprogramma opgesteld om onze leden optimaal te begeleiden. Ook in week twee is het nog mogelijk om van bij de start aan te sluiten.

Op zondag vond onze eerste lange duurtraining plaats. We liepen afstanden van 12, 16 en 31 km. Ook was er die dag een deel van de start-to-run groep aanwezig welke een extra training afwerkten. Aan toewijding en motivatie dus helemaal geen gebrek.